Adressen locaties

Start Locatie
Theehuis Rhijnauwen 
Rhijnauwenselaan 16
3981 HH Bunnik

Finish Locatie  
Tent en Feest en Tjalk de “Jonge Koop van Utrecht”
Veilinghavenkade 10
3521 AK Utrecht

Parkeer locatie
P2 Jaarbeurs
Truus van Lierlaan

Utrecht

Parkeren trailer en auto:
Het parkeren van de trailer is in Utrecht, P2 van de Jaarbeurs.

Het parkeren van de trailer is in Utrecht middels een opgezette bus verbinding wordt u vanaf de Overste Den Oudenlaan naar Theehuis Rhijnauwen gebracht.
Houdt er rekening mee dat als u de trailer parkeert aan de Kanaalweg dat u de rijroute aanhoud zoals op het kaartje is aangegeven. Dit voorkomt hinder van het overige verkeer. 
Er is na de wedstrijd geen pendeldienst naar de start locatie!

Startlocatie
De start van de race is in het Landgoed Rhijnauwen. Deelnemers en supporters kunnen voor de start gebruiken maken van faciliteiten van het Theehuis Rhijnauwen, waar dranken en versnaperingen te verkrijgen zijn. LET OP! Theehuis gaat eerder open dan normaal maar is niet voor ons gereserveerd. Dit betekent dat bestellingen alleen aan tafel worden opgenomen en dienen direct afgerekend te worden. De bestelling wordt gebracht naar de tafel waar besteld is, de bestelling kan niet worden meegenomen of opgehaald. Theehuis is open vanaf 8.30u, kijk voor meer info op www.theehuisrhijnauwen.nl

Kranen Startlocatie 
Om de doorloop van het kranen soepel te laten verlopen hebben we een kraanschema opgesteld. Tijden gebaseerd op start nummer en reisafstanden thuishaven van de sloep t.o.v. Utrecht,  i.v.m. de teams die een langere reistijd hebben.

Zodra u bent aangekomen bij de kraanlocatie Rhijnauwen (Bunnik), zorg ervoor dat uw sloep hijs gereed is alvorens deze onder de kraan wordt gereden. (Gaarne de instructies van de verkeersregelaars/kraanbemanning opvolgen).

Ligplek voor de start
Door beperkte aanleg ruimte en om de start soepel te laten verlopen, willen we de sloepen zoveel mogelijk op startnummer bij elkaar laten aanmeren. Volg bij het aanmeren de instructies van de begeleiding op de wal zij wijzen u waar aan te meren.

Start procedure
Alvorens de start dient iedereen op te roeien richting Bunnik, zie oranje pijlrichting, om de startlijn vrij te maken. De startlijn dient 5 minuten voor de eerste start vrij te zijn van sloepen of andere vaartuigen. De eerste start zal plaats vinden om 12:30.

Aangezien er een stroom mee richting Utrecht gaat, is het lastig om op een plek te blijven liggen. Zorg ervoor dat als u laat moet starten, u zich voldoende achter in het veld bevindt. Geef elkaar de ruimte, ook om te manoeuvreren.

Wanneer u mag starten, hoeft u niet stil te liggen op de startlijn. Na aangeven van de wedstrijdleiding komt u oproeien, zodra u het signaal (toeter) gehoord heeft om te starten passeert u de startlijn. U starttijd (van de startlijst) wordt gecorrigeerd naar de werkelijke starttijd.

Routebeschrijving  Grachtenrace RonDom Utrecht
Pannenkoekenhuis Rhijnauwen ligt even buiten Utrecht aan de provinciale weg Utrecht-Bunnik-Wijk bij Duurstede (N411). deze weg kruist bij Bunnik de A12 (Utrecht – Arnhem).  Komend vanaf de A12 (afslag (19) Bunnik) rij je door Bunnik heen via de N411 (binnendoor) richting Utrecht. Even buiten Bunnik neem je de afslag ‘Rhijnauwen”. Dit weggetje (Rhijnauwenselaan) brengt je vanzelf bij het theehuis en de Kraan.

Let op! Het is niet mogelijk om uw auto bij de start locatie te parkeren er rijdt geen vervoer na de wedstrijd van en naar het theehuis.

Deelnemers zonder sloep, met auto:
Parkeren: P2 van de Jaarbeurs Navigatie: Truus van Lierlaan , 3527 KZ Utrecht.  (niet gratis)
Er is na de wedstrijd geen pendeldienst naar de start locatie!

Deelnemers met openbaar vervoer
Deelnemers of supporters die met het openbaar vervoer reizen, worden verzocht op eigen gelegenheid naar de startlocatie in Rhijnauwen te komen.

Vanaf station Bunnik is het 3 kilometer naar de startlocatie. Je kunt wellicht beter vanaf station Utrecht bus 40, 41 of 43 nemen (richting Wijk bij Duurstede of Driebergen Rijsenburg) en uitstappen bij halte Rhijnauwenselaan. De startlocatie is 400 meter verderop. Of vanaf station Driebergen-Zeist bus 43 nemen richting Utrecht nemen en uitstappen bij halte Rhijnauwenselaan.

Voor het plannen van de reis kun je gebruik maken van 9292.nl

Houd er rekening mee om spullen die je nodig hebt tijdens het roeien mee te nemen naar de startlocatie, en deze daar niet achter te laten aangezien je daar niet naar terug gaat!

Na de Wedstrijd 

Kranen Finish Locatie
Na de wedstrijd worden de sloepen gekraand op de kanaalweg gelegen bij de Veilinghaven, volg hier ook de instructies op van de verkeersregelaars/kraanbemanning om het geheel soepel te laten verlopen. Volg hierbij de routebeschrijving om de kraan van de juiste zijde te benaderen.

U haalt de geparkeerde trailer op aan de koningin Wilhemlinalaan of Kanaalweg, en rijdt richting de jaarbeurs.

Vanaf de Koningin Wilhelminalaan neemt u de rotonde, 2de  afslag , de Overste den Oudelaan op, bij de Stoplichten gaat u links af. Daarna 1e  rechts de Truus van Lierlaan op. Deze volgt u en dan komt u vanzelf bij de kraan.

Vanaf de Kanaalweg, deze rijdt u uit en gaat rechtsaf afslag , de Overste den Oudelaan op, bij de Stoplichten gaat u links af. Daarna  1e rechts de Truus van Lierlaan op. Deze volgt u en dan komt u vanzelf bij de kraan.

Let op! i.v.m. hinderen van overig verkeer niet rechts afslaan  bij de stoplichten de Doctor M.A.  Tellegenlaan op! 

onderstaande link geeft informatie over de gevaren van zwemmen in het open water:

http://www.ggdru.nl/mijn-gezondheid/milieu-en-gezondheid/zwemwater.html