logo_rondom_final_rood

I.v.m. de ontwikkelingen rondom het corona virus hebben wij met pijn in ons hart moeten besluiten de wedstrijd te verplaatsen naar Zaterdag 25 september 2021.

Bij vragen kan er gemaild worden naar: grachtenrace.utrecht@gmail.com

Een aantal fanatieke (oud) roeiers organiseert op zaterdag  25 september 2021 voor de 18e keer de Utrechtse grachtenrace ronDom.

Traditiegetrouw wordt de wedstrijd op de tweede zaterdag in april georganiseerd echter door de ontwikkelingen rondom het Corona-virus hebben wij moeten besluiten de wedstrijd te verschuiven naar 25 september 2021.

Dit jaar met een wijziging van de route en start:
– Er is dit jaar een gescheiden Heren en een Dames race (voor beide zijn er 26 plekken beschikbaar) en er kan dus gebruikgemaakt worden van de zelfde sloep voor beide races.
– Start en finish zijn in 2021 op de zelfde plek! Beide in de veilinghaven te Utrecht.

De wedstrijd voert de Roeier vanaf de veilinghaven over het merwedekanaal via de Vaartse rijn naar de Stadsbuitengracht, door de karakteristieke Oudegracht en via de Vaartse rijn naar het einddoel, de historische Veilinghaven naast de Jaarbeurs. De voorbereidingen zijn in volle gang en wij verwachten dit jaar 52 teams te mogen verwelkomen.

Ook dit jaar is de ronDom onderdeel van de “Grachten Cup”. De Grachten Cup Bestaat in 2018 uit 4 wedstrijden, Utrechtse Grachtenrace ronDom, Zwolse GrachtenraceGrachtenrace Amsterdam en Liwwadster rondje. De sloep die het beste presteert over de 4 wedstrijden neemt na Amsterdam de befaamde “Grachten Cup” mee naar huis.

De inschrijving gaat op 1 september 2021 om 12:00 open. er verschijnt dan in het menu “Utrechtse grachtenrace RonDom”een extra pagina “Inschrijven 2021”. onderstaande link gaat dan ook pas in werking.

Naar de inschrijfpagina

Volg @UTRECHTronDom op Twitter
Like Utrechtse Grachtenrace ronDom op Facebook
E-mail ronDom grachtenrace.utrecht@gmail.com

Programma: 25 september 2021

08:00 – 17:00      Kranen sloepen (tijdens de wedstrijden kan niet gekraand worden)

08:00                   Eerste Koffie op terrein

10:30                  Stuurmansbriefing Heren

11:00                  Start Heren / mixed

13:00                 Stuurmansbriefing Dames

13:30                  Start Dames

17:30                  Prijsuitreiking

11:00 – 21:00      Borrel/FEEST